E.SERAFINO SERRALUNGA BAROLO DOCG´17 14,5% 150CL(puitkarbis)

RiikItaalia
PiirkondPiedmonte
MarjasortNebbiolo
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaEnrico Serafino S.p.a
Kogus kastisJah

Enrico Serafino veinimaja on loodud 1878.a. Põhja-Itaalias, Piemonte´s ning valmistab veine traditsioonide järgi. Enrico Serafino Barolo "Serralunga" valmib 100% Nebbiolo marjasordist ja viinapuuaed asub Serralunga d’Alba piirkonnas (single vineyard).

Enrico Serafino veiniportfellist leiab väärikaid vahuveine Alta Langa DOCG piirkonnast. Ajalooliselt oli Enrico Serafino üks seitsmest veinimajast kes panid aluse Alta Langa DOCG reeglitele. Veinimaja portfellist leiab suurepäraseid Barolo, Barbaresco veine Cru aladelt, samuti on esindatud vein – Picotener (ehk unustatud Nebbiolo), värske ja puuviljane Gavi di Gavi, Cru alade Monterotondo „Poggio della Rupe“ Gavi ning imeline õrna väikese mulliga kihisev Black Edition Moscato d`Asti DOCG. 
Veinimeister on kõrgelt hinnatud Hr. Nico Conta! Kõik, kes on Enrico Serafino veinimaja külastanud, meenutavad Nico põhjalikku cellar tour´i ja degustatsioone! 

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi (viinapuude vanus 20-30.a.), sorteeritakse, marjad eraldatakse kobarvartest ja veelkord sorteeritakse. Marjad pressitakse õrnalt, fermentatsioon tomub kontrollitud temperatuuri terasvaadis, matseratsioon/kestakontakt veinivirdega kestab 28 päeva. Edasi, osa veinivirdest areneb 12 kuud suures tonneaux tüüpi veinivaadis ja teine osa veinist areneb 16 kuud 2500L suuruses vaadis.
VärvusTume rubiinpunane, violetse alatooniga
AroomAroomis on tunda küpseid tumedaid marju, mustsõstar, liköörseid üleküpsenud tumedate marjade noote, alusmetsa, tubakalehte, röstitud kohviuba ja vürtse.
MaitseMaitse on marjane ja täidlane, tunda küpseid musti marju, pehmeid marja-ja tammevaadi tanniine, tumedat šokolaadi ja vürtse. Järelmaitse pikk ja marjane.
ToidusoovitusUlukiliha, Loomaliha, Lambaliha, Tugevamad juustud, Metslinnud
Serveerimine15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, soovitavalt eelnevalt dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 15-20 aaastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)