Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Puglia IGP |
Marjasort | Primitivo, Negromaro |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | ENOITALIA S.P.A. |
Kogus kastis | 6 |
Vein on valmistatud Primitivo ja Negroamaro (tõlkes=mustmõru) marjasortidest Puglia IGP piirkonnas. Negroamaro marjasorti kutsutakse ka hüüdnimega "Salento kuningas" ("King of Salento), olles antiikne marjasort Puglia piirkonnas. Tegemist on tumedakestalise marjasordiga, mis annab keskmisest kõrgema alkohoolsusega, - tanniinsema ja lopsakalt marjase punaveini. Elettra vein on cuvée Primitivo ja Negroamaro marjasordist, tegemist on off-dry stiilis marjase punaveiniga.
Emporium veinid valmivad Itaalias, Puglia piirkonnas. Veinisarjas on esindatud Emporium Primitivo di Manduria, marjasordiks Primitivo. Veinimaja kasutab veini valmistamiseks marju ainult Primitivo di Manduria sisekasvualalt ning vein on lopsakalt marjane, pehmete tanniinide ja üleküpsenud tumedate marjade maitsepaletiga.
Veinimaja teine vein Appassimento di Salento vein valmib Primitovo ja Negroamaro viinamarjasordist. Veini valmistamisel kasutatakse appassimento meetodit, mida on veini maitsepaletis mõnusalt tunda.
Tootmisviis | Marjad korjatakse, sorteeritakse ja eemaldatakse kobarvartest. Fermentatsioon toimub 28°C juures 8 päeva, kestakontakt veinivirdega samuti 8 päeva. Veinivirre areneb suurtes tammevaatides. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Tunda lopsakaid üleküpseid tumedaid metsmarju- mustsõstar, tumedad kirsid, kuivatud puuvilju, ürdisust (tüümian) ja pagarivürtse. Aroomi intensiivsus on keskmisest kõrgem. |
Maitse | Kuiv, keskmise täidlusega ja lopsakalt marjane punavein. Maitses on tunda küpseid mustsõstraid, põldmarju, mustikamoosi, tumedaid metskirsse ja ploome. Keskmaitses lisanduvad pehmed marja-ja tammevaadi tanniinid, tume šokolaad, kakao ja pagarivürtsid. Järelmaitse pikk ja vürtsikalt marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Väikeuluk, Pasta, Pitsa, Aasia köök, keskmise küpsusastmega laabijuustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |