ELETTRA PRIMITIVO NEGROAMARO PUGLIA IGT'23 14,5% 75CL

RiikItaalia
PiirkondPuglia IGP
MarjasortPrimitivo, Negromaro
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14.5% vol
LiikKaitstud geograafilise tähisega vein
TootjaENOITALIA S.P.A.
Kogus kastis6

Vein on valmistatud Primitivo ja Negroamaro (tõlkes=mustmõru) marjasortidest Puglia IGP piirkonnas. Negroamaro marjasorti kutsutakse ka hüüdnimega "Salento kuningas" ("King of Salento), olles antiikne marjasort Puglia piirkonnas. Tegemist on tumedakestalise marjasordiga, mis annab keskmisest kõrgema alkohoolsusega, - tanniinsema ja lopsakalt marjase punaveini. Elettra vein on cuvée Primitivo ja Negroamaro marjasordist, tegemist on off-dry stiilis marjase punaveiniga.

Emporium veinid valmivad Itaalias, Puglia piirkonnas. Veinisarjas on esindatud Emporium Primitivo di Manduria, marjasordiks Primitivo. Veinimaja kasutab veini valmistamiseks marju ainult Primitivo di Manduria sisekasvualalt ning vein on lopsakalt marjane, pehmete tanniinide ja üleküpsenud tumedate marjade maitsepaletiga. 
Veinimaja teine vein Appassimento di Salento vein valmib Primitovo ja Negroamaro viinamarjasordist. Veini valmistamisel kasutatakse appassimento meetodit, mida on veini maitsepaletis mõnusalt tunda. 

Omadused

TootmisviisMarjad korjatakse, sorteeritakse ja eemaldatakse kobarvartest. Fermentatsioon toimub 28°C juures 8 päeva, kestakontakt veinivirdega samuti 8 päeva. Veinivirre areneb suurtes tammevaatides.
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga
AroomTunda lopsakaid üleküpseid tumedaid metsmarju- mustsõstar, tumedad kirsid, kuivatud puuvilju, ürdisust (tüümian) ja pagarivürtse. Aroomi intensiivsus on keskmisest kõrgem.
MaitseKuiv, keskmise täidlusega ja lopsakalt marjane punavein. Maitses on tunda küpseid mustsõstraid, põldmarju, mustikamoosi, tumedaid metskirsse ja ploome. Keskmaitses lisanduvad pehmed marja-ja tammevaadi tanniinid, tume šokolaad, kakao ja pagarivürtsid. Järelmaitse pikk ja vürtsikalt marjane.
ToidusoovitusBBQ lihad, Sealiha, Väikeuluk, Pasta, Pitsa, Aasia köök, keskmise küpsusastmega laabijuustud
Serveerimine 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast.