Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Puglia, Salento IGT |
Marjasort | Primitivo, Negroamaro |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | ENOITALIA S.P.A. |
Kogus kastis | 6 |
Vein on valmistatud Primitivo ja Negroamaro marjasortidest. Mõlemad marjasordid kasvavad hästi Puglia piirkonnas. Negroamaro marjasort on hinnatud just oma sügava värvuse, keskmise tanniinsuse ja lopsaka marjasuse poolest.
Emporium veinid valmivad Itaalias, Puglia piirkonnas. Veinisarjas on esindatud Emporium Primitivo di Manduria, marjasordiks Primitivo. Veinimaja kasutab veini valmistamiseks marju ainult Primitivo di Manduria sisekasvualalt ning vein on lopsakalt marjane, pehmete tanniinide ja üleküpsenud tumedate marjade maitsepaletiga.
Veinimaja teine vein Appassimento di Salento vein valmib Primitovo ja Negroamaro viinamarjasordist. Veini valmistamisel kasutatakse appassimento meetodit, mida on veini maitsepaletis mõnusalt tunda.
Tootmisviis | Vein on valmistatud appassimento meetodil, kus marjakorje ajal valitakse paremad marjakobarad ning pannakse need kuivama 4 kuuks. Edasi toimub marjade pressimine, vein areneb suures vaadis. Appassimento meetodil valminud veinid on erakordselt marjase aroomi ja maitse paletiga. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroomis on tunda üleküpseid metsmarju, mustikad ja põldmarjad, kuivatatud pohlad, küpsed morello kirsid, vürtid- nelk, mustpipar, loorber. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja täidlane. Tunda üleküpseid mustikaid, põldmarju, arooniaid, küpseid mureleid, kuivatatud punased metsmarjad- pohl, jõhvikas, magusad vürtsid. Järelmaitse pikk ja marjaselt intensiivne. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Väikeuluk, Aasia köök, Metslinnud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast. |