Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Puglia, Primitivo di Manduria D.O.P. |
Marjasort | Primitivo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | ENOITALIA S.P.A. |
Kogus kastis | 6 |
Primitivo viinamarjasort on Puglia piirkonnas enimlevinud tumedakestaline marjasort. On keskmise kasvujõuga, õitseb varakult ja marjad valmivad varem kui teised tumedakestalised marjasordid.
Emporium veinid valmivad Itaalias, Puglia piirkonnas. Veinisarjas on esindatud Emporium Primitivo di Manduria, marjasordiks Primitivo. Veinimaja kasutab veini valmistamiseks marju ainult Primitivo di Manduria sisekasvualalt ning vein on lopsakalt marjane, pehmete tanniinide ja üleküpsenud tumedate marjade maitsepaletiga.
Veinimaja teine vein Appassimento di Salento vein valmib Primitovo ja Negroamaro viinamarjasordist. Veini valmistamisel kasutatakse appassimento meetodit, mida on veini maitsepaletis mõnusalt tunda.
Tootmisviis | Marjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub 28°C juures 8 päeva, kestakontakt veinivirdega samuti 8 päeva. Veinivirre areneb suurtesterasvaatides |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Aroomis on tunda üleküpseid tumedaid metsmarju, metsvaarikaid, mustikaid, kuivatatud pohli ja vürtse- nelk, muskaatpähkel, mustpipar. |
Maitse | Maitse on kuiv, lopsakalt marjane ja keskmise täidlusega. Tunda üleküpseid mustikaid, vaarika-ja põldmarjamoosi, kuivatatud pohli, ploome ja magusaid vürtse. Järelmaitse pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Sealiha, Väikeuluk, Aasia köök, Metslinnud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |