Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Aconcagua Valley |
Marjasort | Carmenere |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Vina Errazuriz S.A. |
Kogus kastis | 6 |
Viña Errázuriz veinimaja on asutatud 1870.a. Don Maximiano poolt, olles esimene kes Aconcagua orus hakkas veine valmistama .Viinamarjapõllud asuvad Aconcagua, Casablanca ja Curicó orus.
Errazuriz veinimaja ajalugu on pikk ja väärikas, veinimaja on asutatud 1870.a. Hr. Don Maximiano poolt Tšiilis. Veinid on kõrgelt hinnatud ning veinimaja tipp veinid Dom Maximiano, Kai, La Cumbre saavutavad kõrgeid punkte veinikriitikute poolt.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse aprillikuu lõpul/mai alguses, vein areneb 7 kuud Prantsuse tammevaadis. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid põldmurakaid, mustikaid, punaseid paprikaid, pipraid, liköörseid noote ja vürtse. |
Maitse | Maitse on kuiv, kompleksne, ja keskmise täidlusega. Tunda küpseid marju, pehmeid tanniine, tumedat šokolaadi ja vürtse. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Eelroad, Metslinnud, Pasta, Pitsa, Sealiha |
Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |