Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Aconcagua Valley |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Vina Errazuriz S.A. |
Kogus kastis | 6 |
Viña Errázuriz veinimaja on asutatud 1870.a. Don Maximiano poolt, olles esimene kes Aconcagua orus hakkas veine valmistama .Viinamarjapõllud asuvad Aconcagua, Casablanca ja Curicó orus.
Errazuriz veinimaja ajalugu on pikk ja väärikas, veinimaja on asutatud 1870.a. Hr. Don Maximiano poolt Tšiilis. Veinid on kõrgelt hinnatud ning veinimaja tipp veinid Dom Maximiano, Kai, La Cumbre saavutavad kõrgeid punkte veinikriitikute poolt.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse märtsis ja viiakse veinimajja väikestes 14 kg kastides. Peale pressimist toimub 5-6 päevane külmleotus roostevabast terastankides, et suurendada puuviljasust. Kääritamine toimub temperatuuril 26-28ºC, millele järgneb 20-päevane järelkääritamis protsess, misjärel vein laagerdub Prantsuse tammevaatides veel 8 kuud. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis tulevad esile kirsid, lillelised nüansid ning kerge piparmünt. |
Maitse | Maitse on värske, delikaatne, puuviljase karakteriga. Kergelt on tunda suitsust nooti, mis tuleneb tammevaadis laagerdumisest. Järelmaitse on meeldiv ja püsiv. |
Toidusoovitus | Eelroad, Part, Linnuliha, Metslinnud, Ulukiliha, Väikeuluk |
Serveerimine | 14-16°C klassikalisest Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |