Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Central Valley |
Marjasort | Carmenere |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | ACW Ltda. |
Kogus kastis | 6 |
Espiritu de Chile veinid valmivad Tšiilis, Aresti Chile veinimõisas. Veinimaja on loodud 1951.a. Don Vicente Aresti poolt. tema eestvedamisel alustati viinamarjaistanduste rajamist Tšiili idaosas Curicò orus. Veinimaja kasutab peamiselt neid marju, mis on korjatud oma viinapuu aedadest. Lisaks on neil pikaajalised lepingud viinamarja kasvatajatega Casablanca, Maipo, Colchagua, Maule, Rapel ja Rio Claro orgudest, kelle juurest marju juurde ostetakse.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse, pressitakse, matseratsioon koos kestadega toimub 7 päeva, vein areneb roostevabast terasvaadis. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Tunda on põldmarja, pipart, musta ploomi ja tubaka nüansse, millele sekundeerivad meeldiv röstisus ja vanilje. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane ja lopsakas. Tunda küpseid põldmarju, mustikat, punaseid paprikaid, pipraid, tumedaid vürtse. |
Toidusoovitus | Eelroad, BBQ lihad, Sealiha, Loomaliha, Pasta, Pitsa |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |