Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Maipo Valley |
Marjasort | Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | ACW Ltda. |
Kogus kastis | 6 |
Espiritu de Chile veinid valmivad Tšiilis, Aresti Chile veinimõisas. Veinimaja on loodud 1951.a. Don Vicente Aresti poolt. tema eestvedamisel alustati viinamarjaistanduste rajamist Tšiili idaosas Curicò orus. Veinimaja kasutab peamiselt neid marju, mis on korjatud oma viinapuu aedadest. Lisaks on neil pikaajalised lepingud viinamarja kasvatajatega Casablanca, Maipo, Colchagua, Maule, Rapel ja Rio Claro orgudest, kelle juurest marju juurde ostetakse.
Espiritu de Chile veinimaja tegutseb aastast 1951, kus peamine äritegevus on viinamarjade kasvatamine. Hr. Don Vicente Aresti siiski otsustas, et alustab enda veinimaja nime all veinide valmistamist ja tootmist. Tänaseks on Espiritu de Chile veinid esindatud üle 60 riigi üle maailma ning leidnud koha iga veinisõbra südames.
Espiritu de Chile tootevalikus on premium veinid Exporador, Patrimonial ja Intrepido; keskmises hinnaklassis Viajero tootevalik, samuti ühe viinamarjasordi (Cabernet Sauvignon ja Sauvignon Blanc) poolmagusad veinid!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, aprillikuu alguses Maipo Valley parimatest viinapuu aedadest. Maipo Valley on üks olulisemaid Tšiili veinitootmispiirkondi ja neid veine kutsutakse “Bordeaux of South-America” just oma suurepäraste, sametiste Cabernet Sauvignon veinide poolest. Kliima on kuum ja kuiv, viinapuude irrigatsioon on vajalik. Viinamarjad pressitakse ja edasi toimub kontrollitud temperatuuril fermentatsioon (16-18°C). Edasi areneb vein 12 kuud Ameerika ja Prantsusmaa tammevaatides. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid mustsõstraid, mustsõstramoosi, tumedaid metskirsse, kuivatatud ürte, nelki, tumedat šokolaadi ja vaniljesus. |
Maitse | Maitse on marjane, kuiv ja täidlase kehandiga. Tunda küpseid musti marju, mustsõstraid, arooniaid, kuivatatud ürte, tumedat šokolaadi, musta pipart ja pehmeid marja & tammevaadi tanniine. Järelmaitse marjane ja vürtsikalt täidlane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Lambaliha, Loomaliha, Sealiha, Metslinnud, Part |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |