Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Leyda Valley |
Marjasort | Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | ACW Ltda. |
Kogus kastis | 6 |
Espiritu de Chile veinid valmivad Tšiilis, Aresti Chile veinimõisas. Veinimaja on loodud 1951.a. Don Vicente Aresti poolt. tema eestvedamisel alustati viinamarjaistanduste rajamist Tšiili idaosas Curicò orus. Veinimaja kasutab peamiselt neid marju, mis on korjatud oma viinapuu aedadest. Lisaks on neil pikaajalised lepingud viinamarja kasvatajatega Casablanca, Maipo, Colchagua, Maule, Rapel ja Rio Claro orgudest, kelle juurest marju juurde ostetakse.
Espiritu de Chile veinimaja tegutseb aastast 1951, kus peamine äritegevus on viinamarjade kasvatamine. Hr. Don Vicente Aresti siiski otsustas, et alustab enda veinimaja nime all veinide valmistamist ja tootmist. Tänaseks on Espiritu de Chile veinid esindatud üle 60 riigi üle maailma ning leidnud koha iga veinisõbra südames.
Espiritu de Chile tootevalikus on premium veinid Exporador, Patrimonial ja Intrepido; keskmises hinnaklassis Viajero tootevalik, samuti ühe viinamarjasordi (Cabernet Sauvignon ja Sauvignon Blanc) poolmagusad veinid!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, märtsikuus Leyda Valley´st. Leyda Valley asub 12 km kaugusel Vaiksest ookeanist ja pealinnast Santiagost lääne suunas (33°S) . Kliima on tugevasti mõjutatud Humboldt´I hoovusest ja ookeani mõju viinamarjade kasvamisele on märkimisväärne. Viinamarjad pressitakse ja edasi toimub kontrollitud temperatuuril fermentatsioon (13-15°C). Edasi areneb vein terasvaadis, et tagada veinis olev värskus ja puuviljane karakter. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske, karge ja puuviljane. Tunda värskeid ürte, rohelisi õunu, tsitruselisi- laimikoort, karusmarju ja mineraalseid noote. |
Maitse | Maitse on värske, kuiv ja puuviljane. Tunda värskeid tsitruselisi ja rohelisi puuvilju, rohelisi ürte, sparglit ja mineraalsust. Järelmaitse on värskelt puuviljane ja mineraalselt tsitruseline. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Valge kala, Rohelised salatid, Linnuliha |
Serveerimine | jahutatult 7-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |