Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Central Valley |
Marjasort | Gewurztraminer, Semillion |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | ACW Ltda. |
Kogus kastis | 4 |
Espiritu de Chile veinid valmivad Tšiilis, Aresti Chile veinimõisas. Veinimaja on loodud 1951.a. Don Vicente Aresti poolt. tema eestvedamisel alustati viinamarjaistanduste rajamist Tšiili idaosas Curicò orus. Veinimaja kasutab peamiselt neid marju, mis on korjatud oma viinapuu aedadest. Lisaks on neil pikaajalised lepingud viinamarja kasvatajatega Casablanca, Maipo, Colchagua, Maule, Rapel ja Rio Claro orgudest, kelle juurest marju juurde ostetakse.
Espiritu de Chile veinimaja tegutseb aastast 1951, kus peamine äritegevus on viinamarjade kasvatamine. Hr. Don Vicente Aresti siiski otsustas, et alustab enda veinimaja nime all veinide valmistamist ja tootmist. Tänaseks on Espiritu de Chile veinid esindatud üle 60 riigi üle maailma ning leidnud koha iga veinisõbra südames.
Espiritu de Chile tootevalikus on premium veinid Exporador, Patrimonial ja Intrepido; keskmises hinnaklassis Viajero tootevalik, samuti ühe viinamarjasordi (Cabernet Sauvignon ja Sauvignon Blanc) poolmagusad veinid!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse, fermentatsioon toimub marjasortidel eraldi ( Gewürztraminer ja Semillón) kontrollitud temperatuuriga terasvaatides. Vein ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Veini intensiivses ja vürtsikas aroomis on segunenud puuviljade, lillede nüansse ja veidi tsitruselisi. |
Maitse | Maitse on off-dry stiiliga, kergema kehandiga, kompleksne ja puuviljane., Tunda küpseid troopilisi puuvilju, tsitruseliste mineraalsust ja ürdisust. järelmaitses pikk ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Aasia köök, Eelroad, Rohelised salatid, Sushi&Sashimi, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | jahutatult 7-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Parim enne 16 kuud alates tootmiskuupäevast pakendil. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |