Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Curico Valley |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | ACW Ltda. |
Kogus kastis | 6 |
Espiritu de Chile veinid valmivad Tšiilis, Aresti Chile veinimõisas. Veinimaja on loodud 1951.a. Don Vicente Aresti poolt. tema eestvedamisel alustati viinamarjaistanduste rajamist Tšiili idaosas Curicò orus. Veinimaja kasutab peamiselt neid marju, mis on korjatud oma viinapuu aedadest. Lisaks on neil pikaajalised lepingud viinamarja kasvatajatega Casablanca, Maipo, Colchagua, Maule, Rapel ja Rio Claro orgudest, kelle juurest marju juurde ostetakse.
Espiritu de Chile veinimaja tegutseb aastast 1951, kus peamine äritegevus on viinamarjade kasvatamine. Hr. Don Vicente Aresti siiski otsustas, et alustab enda veinimaja nime all veinide valmistamist ja tootmist. Tänaseks on Espiritu de Chile veinid esindatud üle 60 riigi üle maailma ning leidnud koha iga veinisõbra südames.
Espiritu de Chile tootevalikus on premium veinid Exporador, Patrimonial ja Intrepido; keskmises hinnaklassis Viajero tootevalik, samuti ühe viinamarjasordi (Cabernet Sauvignon ja Sauvignon Blanc) poolmagusad veinid!
Tootmisviis | Viinapuuaiad paiknevad 500-700m üle merepinna ja marjad korjatakse märtsikuu keskpaigas varajastel hommikutundidel Curicò Valley´st. Viinamarjad sorteeritakse, edasi toimub kontrollitud temperatuuril fermentatsioon (16-18°C). 50% veinist areneb 8 kuud prantsuse ja ameerika tammevaatides, mis on eelnevalt juba kasutuses olnud ja teine osa veinist areneb terasvaadis. Vein on läbinud malolaktilise fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on puuviljane ja värske. Tunda küpseid kollaseid puuvilju, õunu, ananassi, mangot, kollaste lillede floraalseid noote. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja struktuurselt kompleksne, kreemjalt vaniljese ja puuviljase alatooniga vein. Tunda küpseid kollaseid puuvilju, järelmaitses ilmnevad kollased tsitruselised ja veidi magusaid vürtse. |
Toidusoovitus | Eelroad, Linnuliha, Metslinnud, Punane kala, Pasta, Väikeuluk |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast |