Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Central Valley |
Marjasort | Cabernet Sauvignon |
Kuivusaste | Poolmagus |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | ACW Ltda. |
Kogus kastis | 6 |
Espiritu de Chile veinid valmivad Tšiilis, Aresti Chile veinimõisas. Veinimaja on loodud 1951.a. Don Vicente Aresti poolt. tema eestvedamisel alustati viinamarjaistanduste rajamist Tšiili idaosas Curicò orus. Veinimaja kasutab peamiselt neid marju, mis on korjatud oma viinapuu aedadest. Lisaks on neil pikaajalised lepingud viinamarja kasvatajatega Casablanca, Maipo, Colchagua, Maule, Rapel ja Rio Claro orgudest, kelle juurest marju juurde ostetakse.
Espiritu de Chile veinimaja tegutseb aastast 1951, kus peamine äritegevus on viinamarjade kasvatamine. Hr. Don Vicente Aresti siiski otsustas, et alustab enda veinimaja nime all veinide valmistamist ja tootmist. Tänaseks on Espiritu de Chile veinid esindatud üle 60 riigi üle maailma ning leidnud koha iga veinisõbra südames.
Espiritu de Chile tootevalikus on premium veinid Exporador, Patrimonial ja Intrepido; keskmises hinnaklassis Viajero tootevalik, samuti ühe viinamarjasordi (Cabernet Sauvignon ja Sauvignon Blanc) poolmagusad veinid!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse kahes erinevates etapis Curicò ja Maule orust. Marjad pressitakse pneunomaatilise pressiga ning fermentatsioon toimub terasvaadis 26-28°C juures, et tagada veinis lopsakas marjasus. Veinivirre seisab pärmisettel 45 päeva. Vein ei ole laagerdunud tammevaadis. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid punaseid marju, milles domineerivad mustsõstar, viigimari. |
Maitse | Maitse on poolmagus (jääksuhkur 35g/L). sametiselt pehmed marjatanniinid, tunda küpseid mustsõstraid. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Aasia köök, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 15-16°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast |