Riik | Tšiili |
---|---|
Piirkond | Central Valley |
Marjasort | Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Poolmagus |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | ACW Ltda. |
Kogus kastis | 6 |
Espiritu de Chile veinid valmivad Tšiilis, Aresti Chile veinimõisas. Veinimaja on loodud 1951.a. Don Vicente Aresti poolt. tema eestvedamisel alustati viinamarjaistanduste rajamist Tšiili idaosas Curicò orus. Veinimaja kasutab peamiselt neid marju, mis on korjatud oma viinapuu aedadest. Lisaks on neil pikaajalised lepingud viinamarja kasvatajatega Casablanca, Maipo, Colchagua, Maule, Rapel ja Rio Claro orgudest, kelle juurest marju juurde ostetakse.
Espiritu de Chile veinimaja tegutseb aastast 1951, kus peamine äritegevus on viinamarjade kasvatamine. Hr. Don Vicente Aresti siiski otsustas, et alustab enda veinimaja nime all veinide valmistamist ja tootmist. Tänaseks on Espiritu de Chile veinid esindatud üle 60 riigi üle maailma ning leidnud koha iga veinisõbra südames.
Espiritu de Chile tootevalikus on premium veinid Exporador, Patrimonial ja Intrepido; keskmises hinnaklassis Viajero tootevalik, samuti ühe viinamarjasordi (Cabernet Sauvignon ja Sauvignon Blanc) poolmagusad veinid!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse kahes erinevas etapis, pressitakse pneunomaatilise pressiga. Edasi toimub külmfermentatsioon madalal temperatuuril 13-15°C, et tagada veinis värskus ja puuviljasus. Veinivirre seisab pärmisettel 45 päeva, et vein omakorda saavutaks parimad maitseomadused. Jääksuhkur 30g/L. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske, tunda tsitruseliste ja kollaste puuviljade aroome. |
Maitse | Maitse on värske, kerge, mineraalne, tunda küpseid kollaseid puuvilju. Järelmaitse pikk ja kestev. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Aasia köök, Iseseisvalt nautimiseks, Linnuliha, Valge kala, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 7-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-3 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |