Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Languedoc & Roussillon |
Marjasort | Ugni Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gros Manseng ja Petit Manseng. |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | GCF |
Kogus kastis | 6 |
Frog´s veinid valmivad Prantsusmaal, Languedoc, IGP Cité de Carcassonne piirkonnas.
Tootmisviis | Viinapuud paiknevad Pürenee mäestiku nõlvadel, Edela-Prantsusmaal. Viinamarjad on korjatud hommikutundidel, et tagada marjade värskus. Marjad pressitakse ja edasi toimub kontrollitud temperatuuriga külm-fermentatsioon temperatuuril 12-17°C terasvaadis. Vein on cuvée Ugni Blanc, Colombard, Sauvignon, Chardonnay, Gross Manseng marjasortidest. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane. Tunda küpseid luuvilju- virsikuid, aprikoose, küpseid pirne ja floraalseid noote, lillelisust. |
Maitse | Maitse on kuiv, värske ja puuviljane. Tunda on küpseid puu- ja luuvilju, küpseid pirne ja rohelisi ürte. Järelmaitse on kestev ja tsitruseliselt mineraalne. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Pasta, Pitsa, Linnuliha |
Serveerimine | 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |