Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | La Mancha |
Marjasort | Tempranillo |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Vein |
Tootja | Les Grands Chais De France |
Kogus kastis | 6 |
Fuego veinid valmivad Hispaanias, Castilla-y-Leon piirkonnas, La Mancha sisekasvualal.
Fuego veinid valmivad suure Castilla La Mancha piirkonnas, viinapuude all on ca 165.000ha. Viljelevad kohalikke viinamarjasorte, peamiselt Airen, Verdejo, Cencibel (Tempranillo) ja Garnacha; samuti ka rahvusvahelisi viinamarjasorte nagu Cabernet Sauvignon, Chardonnay jt.
Fuego veinisarjas on esindatud Verdejo ja Tempranilli marjasortidest valmistatud veinid.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse La Mancha piirkonnas septembrikuu alguses. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril 30°C ja edasi vein areneb roostevabast terasvaadis, et tagada veinis marjane karakter. Vein on läbinud malolaktilise fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane |
Aroom | Aroom on värske ja marjane. Tunda küpseid punaseid metsamarju ja luuvilju, küpseid kirsse, jõhvikaid, mustsõstraid ja ürdisust. |
Maitse | Maitse on kuiv ja lopsakalt marjane, heas tasakaalus ja kompleksne, tunda pehmet marjaparki ja kuivatatud ürte. Järelmaitse pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | Pasta, Pitsa, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud, Loomaliha |
Serveerimine | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |