L.LATOUR BATARD-MONTRACHET CLOS POIRIER´19 14% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondBurgundy
MarjasortChardonnay
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaLouis Latour
Kogus kastis6

Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Bâtard-Montrachet Grand Cru "Clos Poirier" vein valmib Côte de Beaune regioonis, Puligny-Montrachet külas, Bâtard-Montrachet Grand Cru appellatsioonis,Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha.

Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid. 
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid. 

Omadused

TootmisviisBâtard-Montrachet´I Grand Cru viinapuuaiad asuvad maaliliste külade Puligny-Montrachet ja Chassagne-Montrachet vahel, olles koduks maailma parimatele valgetele veinidele. "Clos Poirier" viinapuuaed on 0, 85 ha suurune maatükk ja on kergesti äratuntav, kuna on ainus põld, mis paikneb põhja-lõuna suunal. Veini fermentatsioon toimub traditsioonilises tammevaadis, kus vein läbib täieliku malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb tammevaadis 8-10 kuud, millest 100% on uued vaadid. Tammevaadid on pärit Louis Latour´i veinimaja enda cooperage´s ja vaadid on keskmise rösti astmega.
VärvusKuldkollane, kirgas
AroomAroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid virsikuid, õunu, aprikoose, röstitud mandleid ja röstleiba, meevaha ja mesisust, tammevaadi vaniljesust.
MaitseMaitse on kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid virsikuid, õunu, mineraalsust, röstitud mandleid, mineraalsust, kreemisust ja vaniljesust. Järelmaitse pikk, mineraalselt tsitruseline ja kergelt aimatava mineraalse soolakusega.
ToidusoovitusValge kala, Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk, Tugevamad juustud
Serveeriminejahutatult 10-12°C klassikalisest Burgundia valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 15-20 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)