Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Bâtard-Montrachet Grand Cru "Clos Poirier" vein valmib Côte de Beaune regioonis, Puligny-Montrachet külas, Bâtard-Montrachet Grand Cru appellatsioonis,Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Bâtard-Montrachet´I Grand Cru viinapuuaiad asuvad maaliliste külade Puligny-Montrachet ja Chassagne-Montrachet vahel, olles koduks maailma parimatele valgetele veinidele. "Clos Poirier" viinapuuaed on 0, 85 ha suurune maatükk ja on kergesti äratuntav, kuna on ainus põld, mis paikneb põhja-lõuna suunal. Veini fermentatsioon toimub traditsioonilises tammevaadis, kus vein läbib täieliku malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb tammevaadis 8-10 kuud, millest 100% on uued vaadid. Tammevaadid on pärit Louis Latour´i veinimaja enda cooperage´s ja vaadid on keskmise rösti astmega. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid virsikuid, õunu, aprikoose, röstitud mandleid ja röstleiba, meevaha ja mesisust, tammevaadi vaniljesust. |
Maitse | Maitse on kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid virsikuid, õunu, mineraalsust, röstitud mandleid, mineraalsust, kreemisust ja vaniljesust. Järelmaitse pikk, mineraalselt tsitruseline ja kergelt aimatava mineraalse soolakusega. |
Toidusoovitus | Valge kala, Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 10-12°C klassikalisest Burgundia valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15-20 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |