Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundia, Côte de Beaune, Puligny-Montrachet |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Maison Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Veinimaja valmistab suurepäraseid veine Burgundias. Beaune 1er Cru "Vignes Franches" veinil on huvitav lugu: ajalooliselt ei pidanud selle piirkonna omanikud maksma maamaksu, seetõttu on nimi "Vignes Franches" ("vabad viinamarjad"). Viinapuu aia pinnas on mitmekesine, savised mullad on kaetud väikeste kividega, mistõttu on pinnas hästi vett läbilaskev ja hea drenaažiga. Vignes Franches on üks parimaid Premier Cru viinamarjaistandusi Beaunes, valmistades veini, mis on väga hea arengupotentsiaaliga.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Maison Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Puligny-Montrachet "Sous-le-Puits" 1er Cru vein valmib Côte de Beaune regioonis, Puligny-Montrachet külas, Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid õunu, ahjuõunu, aprikoose, kollaseid tsitruseviljasid, röstitud metspähkleid, mandleid, kreemisust ja võisust |
Maitse | Maitse on kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid aprikoose, ploome, õunu, mineraalsust, kollaseid apelsine, röstitud pähkleid. Järelmaitse pikk ja võiselt kreemine. |
Toidusoovitus | Part, Metslinnud, Väikeuluk, Ulukiliha, Loomaliha, Küpsed arenenud laabijuustud, Marjakastmed, Punaveinikastmed |
Serveerimine | jahutatult 10-12°, Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15-20 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |