Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 12 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Domaine Louis Latour veinimajale kuulub 48 hektarit, millest 27 hektarit on Grand Cru alad ( Louis Latour on suurim Grand Cru aedade omanik Burgundias). Chablis 1er Cru Montmains vein valmib Chablis regioonis, Chablis külas, Chardonnay marjasordist.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides kontrollitud temperatuuril ja areneb terasvaadis 8-10 kuud. Vein on läbinud malolaktilise fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane, tunda kollaseid puuvilju, nektariin, aprikoos, valgeid lilli, kuivatatud puuvilju, tsitruselisi ja mineraalsust. |
Maitse | Maitse on kuiv, kompleksne, puuviljane ja keskmise täidlusega, tunda küpseid kollaseid puuvilju ja –luuvilju, kollaseid tsitruselisi, värskust ja mineraalsust. Järelmaitse on kestev ja mineraalselt tsitruseline |
Toidusoovitus | Mereannid, Eelroad, Linnuliha, Punane kala, Valge kala, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 10-12°C klassikalisest Burgundia valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-7 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |