Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy, Chassagne-Montrachet Premier Cru |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
"Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Vein kääritatakse traditsioonilistes tammevaatides ja on läbinud malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb 8-10 kuud Prantsuse Burgundia tammevaatides, millest 50% on uued vaadid (keskmine röst). |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid õunu, ahjuõunu, aprikoose, kollaseid tsitruseviljasid, röstitud metspähkleid, mandleid, kreemisust ja võisust. |
Maitse | Maitse on kuiv ja puuviljane, keskmise täidlusega, tunda küpseid ahjuõunu, kollaseid puuvilju ja –luuvilju, küpseid aprikoose, kreemisust ja võisust. Järelmaitse on värske ja mineraalselt tsitruseline. |
Toidusoovitus | Valge kala, Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk, Juustuvalik |
Serveerimine | jahutatult 10-12 °C Burgundia tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5-7 aaastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |