Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundia, Côte de Beaune, Aloxe-Corton |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Maison Louis Latour perekond ostis 1811.a. Corton Grancey veinimõisa ja valmistab tänaseni seal imelist Pinot Noir veini. Veini valmistamiseks saadakse viinamarjad viiest Domaine Latour Corton Grand Cru aedadest: Bressandes, Perrières, Grèves, Clos du Roi ja Chaumes. Viinapuude keskmine vanus on üle 40 aasta. Corton Grancey veini valmistatakse ainult parimatel aastakäikudel ja tegemist on Louis Latour perekonna esindusveiniga.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi Domaine Latour Corton Grand Cru aedadest: Bressandes, Perrières, Grèves, Clos du Roi ja Chaumes. Marjad sorteeritakse, eraldatakse marjad kobarbvartest, pressitakse.Fermentatsioon toimub traditsioonilistes avatud vaatides ja edasi areneb vein 10-12 kuud Prantsuse tammevaatides, millest 35% on uued vaadid (keskmise röstimisastmega). |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Marjane, tunda küpseid tumedaid marju, vürtsikaid noote, mida täiustavad mustikas, must pipar. |
Maitse | Kuiv, keskmise täidlusega, marjane. Tunda küpseid tumedaid marju, metskirsse, pehmeid marja-ja tammevaadi tanniine, tumedat šokolaadi ja kohv. Järelmaitse pikk ja lopsakalt marjase alatooniga. |
Toidusoovitus | Metslinnud, Väikeuluk, Part, Ulukiliha, Loomaliha, Küpsed arenenud laabijuustud |
Serveerimine | Jahutatult 15-16°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 15-20 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |