Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Coteaux du Verdon |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Domaine de Valmoissine Pinot Noir vein valmib Burgundiast lõuna pool, Coteaux du Verdon piirkonnas, Aups´i külas. Viinapuude vanus on 15 aastat ja saagikus 35hl/ha.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi ja osaliselt masinaga, fermentatsioon toimib traditsioonilistes avatud veinivaatides. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda metsmarju, mustikas, põldmari, kirsse, alusmetsa. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjane. Tunda küpseid metsmarju, kirsse, musti ploome ja vürtse. Järelmaitses pehmed marjatanniinid. |
Toidusoovitus | Eelroad, Linnuliha, Part, Metslinnud, Väikeuluk, Ulukiliha |
Serveerimine | 14-16°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |