Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Domaine Louis Latour veinimajale kuulub 48 hektarit, millest 27 hektarit on Grand Cru alad ( Louis Latour on suurim Grand Cru aedade omanik Burgundias). Gevrey Chambertin vein valmib Côte de Nuits regioonis, Gevrey-Chambertii külas Pinot Noir marjasordist
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, fermentatsioon toimib traditsioonilistes avatud veinivaatides. Edasi vein areneb Burgundia tammevaatides 10-12 kuud, millest 20 % on uued tammevaadid (keskmine röst). Keskmine viinapuude vanus on 30 aastat, saagikus 40hl/ha, 100% Pinot Noir marjasordist. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid punaseid-ja tumedaid marju, liköörseid noote, alusmetsa, tubakalehte, sigarikarpi ning kerget suitsust alatooni. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega ja marjane. Tunda küpseid metsmarju, liköörseid noote, küpseid tumedaid kirsse, musti ploome, vürtse. Järelmaitses pehmed marjatanniinid. |
Toidusoovitus | Metslinnud, Väikeuluk, Part, Ulukiliha, Loomaliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | Jahutatult 15-16°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 7-10 aastat alates korjeaastast. |