Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Cote du Ardeche |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Grand Ardeche vein valmib Burgundiast lõunapool, Côteaux de l'Ardèche regioonis, Ardèche külas, Chardonnay marjasordist.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides kontrollitud temperatuuril ja areneb terasvaadis 8-10 kuud. Vein on läbinud malolaktilise fermentatsiooni. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Värske, mineraalne, tunda kollaseid puuvilju, veidi pähkleid ja mandleid. |
Maitse | Keskmise täidlusega, mineraalne, tunda ahjuõuna, kollast ploomi. Järelmaitses kreemjas võine noot. |
Toidusoovitus | Linnuliha, Metslinnud, Pasta, Punane kala, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 10-12°C klassikalisest Burgundia valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |