Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 41% vol |
Liik | Muu piiritusjook |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Domaine Louis Latour veinimajale kuulub 48 hektarit, millest 27 hektarit on Grand Cru alad ( Louis Latour on suurim Grand Cru aedade omanik Burgundias). Veinimajal on enda trükitöökoda, kus valmivad veinide etiketid, raamatud jne. Samuti valmistab Louis Latour Burgundias veinivaate. Louis Latour veinimaja tippveinid on Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Marc de Bourgogne destilleeritakse pot-still meetodil L.Latour punaveinide valmistamiseks kasutatud viinamarjakestadest ja jook laagerdub Burgundia tammevaadis 7 aastat. |
---|---|
Värvus | Merevaigukollane |
Aroom | Aroomis on tunda kuivatatud puuvilju, aprikoose, röstitud mandleid ja sarapuupähkleid. |
Maitse | Maitse on kompleksne, tunda kuivatatud puuvilju, röstitud pähkleid, tammevaadi nüansse. Järelmaitse on sametiselt pehme. |
Toidusoovitus | Digestiiv, Iseseisvalt nautimiseks, Desserdid |
Serveerimine | 16-18°C tulbikujulisest klaasist. |
Säilitustingimused | Säilitada vertikaalses asendis, toatemperatuuril. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |