Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundia, Côte de Beaune, Meursault |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
"Maison Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Meursault 1er Cru ""Charmes"" vein valmib Côte de Beaune regioonis, Meursault külas, Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha.Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Tootmisviis | Meursault, mis asub Côte de Beaune'is Volnay' ja Pommard'i lõunapool, on Côte-d'Or'i kõige ulatuslikum valge veini piirkond. Üllatav on see, et sellise kvaliteediga appellatsioonil ei ole ühtegi Grand Cru'd, kuid 1er Cru kõrge kvaliteet kompenseerib selle täielikult. Meursault "Charmes" viinamarjaistandus asub just küla lõunapoolses osas ja on tuntud kui üks parimaid viinapuu aedasid.Veini fermentatsioon toimub traditsioonilises tammevaadis, kus vein läbib täieliku malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb tammevaadis 8-10 kuud, millest 50% on uued vaadid. Tammevaadid on pärit Louis Latour´I veinimaja enda cooperage´s ja vaadid on keskmise röstastmega. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Puuviljane, tunda küpseid kollaseid õunu, kollaseid ploome, kuivatatud aprikoose, röstitud mandleid, kreeka pähkleid, mesisust ja tammevaadi vaniljesust. |
Maitse | Kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid puu-ja luuvilju, röstitud mandleid ja kreekapähklid, kollaseid tsitruselisi (apelsin). Järelmaitse pikk ja võiselt kreemine. |
Toidusoovitus | Valge kala, Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 10-12 ° C Burgundia tüüpi valgeveini pokaalist või Riedel´i Meursault pokaalidest. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |