Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Meursault 1er Cru "Genevrières" vein valmib Côte de Beaune regioonis, Meursault külas, Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Meursault asub Côte de Beaune's Volnayst ja Pommardist lõuna pool ja on populaarne valge veini piirkond. Viinapuud paiknevad kagusuunal “Genevriéres” viinapuuaias. Aia nimetus tuleneb ajaloolistest kadakapõõsastest “genévrier” (*kadakas), mis varasemalt seal kasvasid. Veini fermentatsioon toimub traditsioonilises tammevaadis, kus vein läbib täieliku malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb tammevaadis 8-10 kuud, millest 50% on uued vaadid. Tammevaadid on pärit Louis Latour´i veinimaja enda cooperage´s ja vaadid on keskmise rösti astmega. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid puu- ja luuvilju, virsikuid, õunu, kuivatatud aprikoose, röstitud mandleid ja sarapuupähkleid, röstleiba ja tammevaadi vaniljesust. |
Maitse | Maitse on kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid aprikoose, ploome, õunu, mineraalsust, kollaseid apelsine, röstitud pähkleid. Järelmaitse pikk ja võiselt kreemine. |
Toidusoovitus | Valge kala, Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 10-12°C klassikalisest Burgundia valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |