Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Meursault vein valmib Côte de Beaune regioonis, Meursault külas, Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 25 aastat ja saagikus 45hl/ha.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Fermentatsioon toimub traditsioonilises tammevaadis, kus vein läbib täieliku malolaktilise fermentatsiooni. Edasi vein areneb tammevaadis 8-10 kuud, millest 15% on uued vaadid. Tammevaadid on pärit Louis Latour´I veinimaja enda cooperage´s ja vaadid on keskmise röstastmega. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane. Tunda kollaseid puuvilju, kollast ploomi, kuivatatud aprikoose, röstitud mandleid ja vaniljesust. |
Maitse | Maitse on kuiv ja keskmise täidlusega, tunda kollaseid küpseid puuvilju ja mineraalsust, keskmaitses ilmnevad röstitud sai, mandlid, sarapuupähklid. Järelmaitse pikk ja võiselt kreemine. |
Toidusoovitus | Valge kala, Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 10-12°C klassikalisest Burgundia valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |