Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundy |
Marjasort | Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte . Louis Latour Bourgogne Pinot Noir vein valmib Burgundy AOP´s, Bourgogne külas Pinot Noir marjasordist.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, fermentatsioon toimib traditsioonilistes avatud veinivaatides.Edasi vein areneb roostevabas terasvaadis 10-12 kuud ja seejärel villitakse pudelisse. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid musti ja punaseid marju, küpseid maasikaid ja vaarikaid, tumedaid kirsse, mustikaid. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, lopsakas ja marjane. Tunda küpseid metsmarju, kirsse, musti ploome ja veidi vürtse. Järelmaitses pehmed marjatanniinid. |
Toidusoovitus | Metslinnud, Väikeuluk, Part, Ulukiliha, Loomaliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | Jahutatult 15-16°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |