L.LATOUR PULIGNY-MONT 1er CRU ''SOUS LE PUITS`22 13,5% 150CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondBurgundia, Côte de Beaune, Puligny-Montrachet
MarjasortChardonnay
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaLouis Latour
Kogus kastis6

"Maison Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Puligny-Montrachet ""Sous-le-Puits"" 1er Cru vein valmib Côte de Beaune regioonis, Puligny-Montrachet külas, Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha.Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.

Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid. 
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid. 

Omadused

TootmisviisMaison Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Puligny-Montrachet "Sous-le-Puits" 1er Cru vein valmib Côte de Beaune regioonis, Puligny-Montrachet külas, Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha
VärvusHelekollane, kirgas
AroomAroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid õunu, ahjuõunu, aprikoose, kollaseid tsitruseviljasid, röstitud metspähkleid, mandleid, kreemisust ja võisust
MaitseMaitse on kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid aprikoose, ploome, õunu, mineraalsust, kollaseid apelsine, röstitud pähkleid. Järelmaitse pikk ja võiselt kreemine.
ToidusoovitusMereannid, Kammkarbid, Valge kala, Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk, Küpsed arenenud laabijuustud
Serveeriminejahutatult 10-12°, Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)