Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Burgundia, Côte de Beaune, Puligny-Montrachet |
Marjasort | Chardonnay |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Louis Latour |
Kogus kastis | 6 |
"Maison Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Puligny-Montrachet ""Sous-le-Puits"" 1er Cru vein valmib Côte de Beaune regioonis, Puligny-Montrachet külas, Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha.Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid.
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid.
Tootmisviis | Maison Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latour Puligny-Montrachet "Sous-le-Puits" 1er Cru vein valmib Côte de Beaune regioonis, Puligny-Montrachet külas, Chardonnay marjasordist. Viinapuude vanus on 35 aastat ja saagikus 40hl/ha |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on puuviljane, tunda küpseid kollaseid õunu, ahjuõunu, aprikoose, kollaseid tsitruseviljasid, röstitud metspähkleid, mandleid, kreemisust ja võisust |
Maitse | Maitse on kuiv ja täidlane, tunda küpseid kollaseid aprikoose, ploome, õunu, mineraalsust, kollaseid apelsine, röstitud pähkleid. Järelmaitse pikk ja võiselt kreemine. |
Toidusoovitus | Mereannid, Kammkarbid, Valge kala, Punane kala, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk, Küpsed arenenud laabijuustud |
Serveerimine | jahutatult 10-12°, Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |