L.LATOUR REGNIE LA ROCHE´21 13% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondBeaujolais
MarjasortGamay
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaLouis Latour
Kogus kastis6

Louis Latour veinimaja on asutatud 1787.a. Prantsusmaal, Burgundias ja on pereettevõte. Louis Latouri veinimaja valmistab veine samuti ka Beaujolais piirkonnas. 1988.a. sai Régnié piirkonnast (ca 400 ha) Beaujolais piirkonna 10- s Cru, pinnast on valdavalt graniit, nii nagu on lähinaabritel põhjapool Morgon Cru ja lõunas Brouilly Cru. Nimi “La Roche Thulon” tuleneb mõisast, mis kuulus Thulon`i perekonnale.

Louis Latour veinimaja on loodud 1787.a. Burgundias, Alox-Corton´s ja tegemist on pereettevõttega. Domaine Louis Latour omab Burgundias 48ha maad, sealhulgas 27ha Granc Cru Chablis aedasid (Louis Latour on suurim Grand Cru Chablis aedade omanik). Corton-Charlemagne ja Château Corton Grancey veinid on veinimaja esindusveinid. 
Louis Latour on maailmas tuntud ka veinivaatide tootjana, valmistavad vaate nii enda, kui ka teistele veinikeldritele; samuti on neil enda trükikoda, kus valmivad kõik Louis Latour veinide etiketid. 

Omadused

TootmisviisGamay viinamarjad korjatakse käsitsi Regnie appellatsioonis, Beaujolais külas. Fermentatsioon toimub traditsioonilistes avatud vaatides, vein areneb 10-12 kuud. Viinapuude vanus on 30 aastat ja saagikus 45hl/ha.
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga
AroomAroom on lopsakalt marjane, tunda küpseid tumedaid marju- mustsõstar, ploom, metskirss.
MaitseMaitse on kuiv ja marjane, keskmise täidlusega, tunda üleküpseid musti metsmarju, pehmeid marjatanniine, järelmaitse marjane ja kergelt vürtsika alatooniga.
ToidusoovitusEelroad, Linnuliha, BBQ lihad, Sealiha, Part, Metslinnud
Serveerimine13-15°C Burgundia tüüpi punaveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)