Riik | Austria |
---|---|
Piirkond | Burgenland |
Marjasort | Blauer Zweigelt |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Weinkellerei Lenz Moser |
Kogus kastis | 6 |
Perefirma Lenz Moser tegutseb aastast 1849 ja on üks enim tuntud Austria veinitootja maailmas.
Lenz Moser veinimaja on loodud 1849. a. Austrias Anton Moser perekonna poolt. Aastal 1928 arendas Lenz Moser III välja viinapuude sidumismeetodi tugitraatidele, aastal 1984 a. võeti Austrias esimesena kasutusele keeratav kork, aastal 1997 võeti kasutusele külmfermentatsioon valgetele veinidele. Veinimaja omab 50ha maavaldust Malteser Ritterorden´i aladel, kus valmivad veinimaja premium veinid single vineyard viinapuu aedadest. Aastal 1969 rentis Mailbergi, Malta Ordu viinamarjaaiad Lenz Moser III-le. Aastakümneid on Malta Ordu viinamarjaaedade harimine toimunud ökoloogiliste põhimõtete järgi. Viinamarjade aiad on paigutatud nõgusatele platsidele, mis pakuvad päikese ja külmade tuulte eest piisavalt kaitset.
Tootmisviis | Perefirma Lenz Moser tegutseb aastast 1849 ja on üks enim tuntud Austria veinitootja maailmas. Viinamarjad korjatakse septembri keskpaigas. Fermentatsioon toimub 14 päeva 22°C juures, edasi vein areneb kontrollitud temperatuuril teravaadis. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid kirsse, musti ploome, mustikaid, kergelt tunda tumedaid vürtse. |
Maitse | Maitse on kuiv, marjane, keskmise täidlusega ja kompleksne. Tunda küpseid tumedaid luuvilju, pehmeid marjatanniine ja vürtse. Järelmaitse pikk ja marjane, milles tunda vürtsikust |
Toidusoovitus | Eelroad, Part, Metslinnud, BBQ lihad, Pasta, Sealiha |
Serveerimine | 15-17°C Bordeaux punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |