Riik | Austria |
---|---|
Piirkond | Burgenland |
Marjasort | Grüner Veltliner |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Weinkellerei Lenz Moser |
Kogus kastis | 6 |
Perefirma Lenz Moser tegutseb aastast 1849 ja on üks enim tuntud Austria veinitootja maailmas.
Lenz Moser veinimaja on loodud 1849. a. Austrias Anton Moser perekonna poolt. Aastal 1928 arendas Lenz Moser III välja viinapuude sidumismeetodi tugitraatidele, aastal 1984 a. võeti Austrias esimesena kasutusele keeratav kork, aastal 1997 võeti kasutusele külmfermentatsioon valgetele veinidele. Veinimaja omab 50ha maavaldust Malteser Ritterorden´i aladel, kus valmivad veinimaja premium veinid single vineyard viinapuu aedadest. Aastal 1969 rentis Mailbergi, Malta Ordu viinamarjaaiad Lenz Moser III-le. Aastakümneid on Malta Ordu viinamarjaaedade harimine toimunud ökoloogiliste põhimõtete järgi. Viinamarjade aiad on paigutatud nõgusatele platsidele, mis pakuvad päikese ja külmade tuulte eest piisavalt kaitset.
Tootmisviis | Perefirma Lenz Moser tegutseb aastast 1849 ja on üks enim tuntud Austria veinitootja maailmas. Marjad korjatakse käsitsi, fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril terasvaadis. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga. |
Aroom | Aroom on värske ja puuviljane, tunda rohelisi õunu, -ürte, piimanõgest, tsitruselisi ja valget pipart. |
Maitse | Maitse on värske, puuviljane, mineraalne, tunda rohelisi puuvilju, värskeid ürte ja tsitruselisi. Järelmaitse pikk ja tsitruseline. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Valge kala, Linnuliha, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 7-9°C Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |