Riik | Austria |
---|---|
Piirkond | Burgenland |
Marjasort | Bouviertraube, Sämling |
Kuivusaste | Magus |
Alkoholisisaldus | 10% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Weinkellerei Lenz Moser |
Kogus kastis | 6 |
Perefirma Lenz Moser tegutseb aastast 1849 ja on üks enim tuntud Austria veinitootja maailmas.
Lenz Moser veinimaja on loodud 1849. a. Austrias Anton Moser perekonna poolt. Aastal 1928 arendas Lenz Moser III välja viinapuude sidumismeetodi tugitraatidele, aastal 1984 a. võeti Austrias esimesena kasutusele keeratav kork, aastal 1997 võeti kasutusele külmfermentatsioon valgetele veinidele. Veinimaja omab 50ha maavaldust Malteser Ritterorden´i aladel, kus valmivad veinimaja premium veinid single vineyard viinapuu aedadest. Aastal 1969 rentis Mailbergi, Malta Ordu viinamarjaaiad Lenz Moser III-le. Aastakümneid on Malta Ordu viinamarjaaedade harimine toimunud ökoloogiliste põhimõtete järgi. Viinamarjade aiad on paigutatud nõgusatele platsidele, mis pakuvad päikese ja külmade tuulte eest piisavalt kaitset.
Tootmisviis | Beerenauslese (lühend: BA) alates 25° KMW*, valmistatakse üleküpsenud ja või väärishallitusega (botrytis) marjadest. *KMW tähendus– veinivirde suhkrusisalduse mõõtmisel kasutatakse Austrias kohalikku skaalat, mis kannab nime Klosterneuburger Mostwaage (KMW). Skaala ühikuks on KMW, kus 1° KMW = 1 g suhkruid 100 g virde kohta |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Aroomis on tunda kuivatatud puuvilju, aprikoos, ananass, viigimarjad, datlid, meevaha ja väärishallituse botrytise noote. |
Maitse | Maitse on magus, täidlane, hea happesusega, tunda aprikoosi marmelaadi, kuivatatud ananassi, vürtspipart, nelki ja apelsinikoort. Järelmaitse puuviljane. |
Toidusoovitus | Desserdid, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 6-8° dessertveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |