Riik | Austria |
---|---|
Piirkond | Burgenland |
Marjasort | Welschriesling, Bouvier, Chardonnay, Sauvignon Blanc |
Kuivusaste | Magus |
Alkoholisisaldus | 8.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Weinkellerei Lenz Moser |
Kogus kastis | 6 |
Perefirma Lenz Moser tegutseb aastast 1849 ja on üks enim tuntud Austria veinitootja maailmas.
Lenz Moser veinimaja on loodud 1849. a. Austrias Anton Moser perekonna poolt. Aastal 1928 arendas Lenz Moser III välja viinapuude sidumismeetodi tugitraatidele, aastal 1984 a. võeti Austrias esimesena kasutusele keeratav kork, aastal 1997 võeti kasutusele külmfermentatsioon valgetele veinidele. Veinimaja omab 50ha maavaldust Malteser Ritterorden´i aladel, kus valmivad veinimaja premium veinid single vineyard viinapuu aedadest. Aastal 1969 rentis Mailbergi, Malta Ordu viinamarjaaiad Lenz Moser III-le. Aastakümneid on Malta Ordu viinamarjaaedade harimine toimunud ökoloogiliste põhimõtete järgi. Viinamarjade aiad on paigutatud nõgusatele platsidele, mis pakuvad päikese ja külmade tuulte eest piisavalt kaitset.
Tootmisviis | Trockenbeerenauslese - vein üleküpsenud rosinataolistest väärishallitusega kaetud marjadest. Viinamarjad korjatakse käsitsi oktoobrikuu teises pooles, marjade jääksuhkrusisaldus on 34°KMW. Toimub kontrollitud temperatuuril külm fermentatsioon. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, kirgas |
Aroom | Tunda kuivatatud puuvilju, aprikoos, ananass, meevaha, rosinad ja väärishallituse botrytise noote. |
Maitse | Magus, täidlane, hea happesusega, tunda aprikoosi marmelaadi, kuivatatud ananassi. Järelmaitsepuuviljaneja sametine. |
Toidusoovitus | Desserdid, Tugevamad juustud |
Serveerimine | jahutatult 6-8° dessertveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10-15 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |