M.CHAPOUTIER CÔTE-RÔTIE "QUATUOR" '20 13% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondAOP Côte-Rôtie
MarjasortSyrah
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus13% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaM. Chapoutier
Kogus kastis6

Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.

Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.

 

Omadused

TootmisviisAOP Côte-Rôtie piirkond on 276 ha suur ja siin valmistatakse ainult punaveine. “Quatuor” veini valmistamiseks viinamarjad korjatakse 4-st erinevast viinapuuaiast käsitsi (Côte Brune, Côte Blonde, Neve, Tupin), sorteeritakse, eemaldatakse varred, marjad pressitakse. Fermentatsioon toimub concrete vaatides temperatuuril 30-33°C juures. 50% veinist laagerdub 228L tammevaatides 12-18 kuud ja 50% laagerdub demi-muids (600L) veinivaatides, millest 20-25% on uued vaadid.
VärvusRubiinpunane, violetse alatooniga, viskoossus keskmisest kõrgem.
AroomAroomis on tunda küpsenud, liköörseid tumedaid metsamarju, küpseid põldmarju, grafiiti, musta pipart, magusaid vürtse, tumedat šokolaadi ja sigarikarpi.
MaitseMaitse on kuiv, täidlane ja kompleksne, tunda liköörseid üleküpseid metsmarju, tumedat šokolaadi, marja ja vaaditanniine, magusaid vürtse, nelk ja purustatud musta pipart. Järelmaitse kestev ja marjane.
ToidusoovitusLambaliha, Ulukiliha, Loomaliha, Väikeuluk, Grillitud liharoad, Punaveinikastmed, Marjakastmed, Küpsed arenenud laabijuustud
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. Soovitavalt ennem serveerimist vein dekanteerida!
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 20-30 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)