Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Rhone Valley |
Marjasort | Grenache, Syrah |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | M. Chapoutier |
Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.
Tootmisviis | Côtes du Rhône viinapuuaiad on ühed Prantsusmaa vanimad ja Belleruche aiad jäävad 4 erineva piirkonna alla: Drôme, Vaucluse, Gard ja Ardèche. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Veinivirde kääritamine toimub terasvaatides 15-21 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein areneb pärmisettel terasvaadis 9-12 kuud. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Punased puuviljad, põhiliselt Morello kirsid. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, marjane. Tunda mustsõstraid, küpseid kirsse, pehmet marjaparki. Järelmaitses pehmed vürtsid ja tunda kerget piprasust. |
Toidusoovitus | Eelroad, BBQ lihad, Sealiha, Loomaliha, Väikeuluk, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates korjeaastast |