Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Hermitage AOP |
Marjasort | Syrah |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | M. Chapoutier |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.
Tootmisviis | Hermitage Terroirs 2007 aastakäigu kolm unikaalset veini, mille marjad on korjatud Hermitage mäenõlva erinevatest Hermitage AOP terroir´lt - Le Pavillon Ermitage, Les Greffieux Ermitage, L´ Ermit Ermitage. Marjad korjatakse viinapuudelt mis on 90-100.a. vanad, sorteeritakse ja pressitakse õrnalt. Veini valmistamiseks kasutatakse "free-run-juice" virret. Vein areneb tammevaadis 18-20 kuud, millest 30% on uued vaadid, |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid mustsõstraid, mustikaid, liköörseid üleküpsenud marju, kerget suitsusust, pähkleid. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, kompleksne ja struktuurne, Tunda küpseid marju, marja-ja vaaditanniine, tubakalehte, tumedat šokolaadi ja kakaod. Järelmaitse on pikk, marjane ja vürtsika alatooniga. |
Toidusoovitus | Lambaliha, Ulukiliha, Loomaliha, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, veinid eelnevalt dekanteerida |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 20-30 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |