Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Rhone Valley, AOP Hermitage |
Marjasort | Syrah |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | M. Chapoutier |
Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, marjad pressitakse. L`Ermit veini valmistamiseks kasutatakse ainult free run veinivirret. Fermentatsioon toimub concrete vaatides temperatuuril 30°C juures. 20% veinivirdest areneb uutes vaatides, 20% juba 1x kasutuses olnud vaatides ja 30% 2x kasutuses olnud vaatides ja ülejäänud 30% virdest areneb concreate vaatides 18-20 kuud. AOP Hermitage piirkond on 136 ha suur ja siin asub maailmakuulus L`Ermite põld. Viinapuude istikutetihedus on 9.000-10.000 taime hektaril ja viinapuid on biodünaamiliselt kasvatud aastast 1991. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, viskoossus keskmisest kõrgem. |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid mustsõstraid, mustikaid, liköörseid üleküpsenud marju, kerget suitsusust, pähkleid ja sigarikarpi. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, tunda üleküpseid mustikaid, põldmari, must ploom, tumedat šokolaadi, pehmeid tanniine ja vürtse. Järelmaitse kestev ja pipraselt marjane. |
Toidusoovitus | Lambaliha, Ulukiliha, Loomaliha, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 30-60 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |