Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Rhone Valley |
Marjasort | Marsanne |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vahuvein |
Tootja | M. Chapoutier |
Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.
Tootmisviis | Méthode Champenoise. Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse, eemaldatakse varred ja pressitakse. Fermentatsioon toimub terasvaadis, teine fermentatsioon (autolüüs) toimub pudelis, pärmisettel 36 kuud. |
---|---|
Värvus | Värvus on kuldkollane, kirgas, mullijuga peen ja tihe. |
Aroom | Aroom on elegantselt puuviljane ja lilleline. Tunda valgeid lilli, nartsisse, kollaseid õunu, aprikoose, röstitud pähkleid ja võisust. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, ümar ja kreemjas. Tunda puuviljast värskust, küpseid aprikoose, virsikuid, head mineraalsust. Järelmaitse pikk ja puuviljane. |
Toidusoovitus | Eelroad, Mereannid, Iseseisvalt nautimiseks, Punane kala, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 8-10°C Bordeaux valgeveini või vintage šampanja pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |