Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Rhone Valley, Hermitage |
Marjasort | Syrah |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | M. Chapoutier |
Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Veinivirde kääritamine toimub concrete vaatides 10 päeva, matseratsioon 3 nädalat. Vein areneb 12-15 kuud concreate vaatides (80%) ja osaliselt tammevaatides (20%). |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid mustsõstraid, mustikaid, liköörseid üleküpsenud marju, kerget suitsusust, pähkleid. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, kompleksne ja struktuurne, Tunda küpseid marju, marja-ja vaaditanniine, tubakalehte, tumedat šokolaadi ja kakaod. Järelmaitse on pikk, marjane ja vürtsika alatooniga. |
Toidusoovitus | Lambaliha, Ulukiliha, Loomaliha, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 20-30 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |