Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Rhone Valley, Crozes-Hermitage |
Marjasort | Marsanne |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | M. Chapoutier |
Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.
Tootmisviis | Les Meysonniers“ Crozes-Hermitage Marsanne viinapuud on vähemalt 20-40.a. vanused ja nõlvad paiknevad mäe lõunasuunal. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred. Veinivirde kääritamine toimub kontrollitud temperatuuril terasvaatides |
---|---|
Värvus | Värvus on helekollane, keskmise viskoossusega. |
Aroom | Aroomis on tunda kollaseid puuvilju, küpseid virsikuid, melonit, pirne, röstitud pähkleid, floraalseid noote. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, veini happesus keskmine, tunda kollaseid puuvilju, mineraalsust, tsitruselisi, ürdisust ja valget pipart. Järelmaitse kestev ja värskelt tsitruseline. |
Toidusoovitus | Mereannid, Eelroad, Valge kala, Linnuliha, Punane kala, Väikeuluk |
Serveerimine | jahutatult 10-12°C Bordeaux tüüpi valgeveini klaasist. Soovitavalt vein ennem serveerimist aereerida! |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 6-8 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |