Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Rhone Valley, Hermitage |
Marjasort | Syrah |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | M. Chapoutier |
Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.
Tootmisviis | Monier de la Sizeranne veini viinamarjad kasvavad erineval pinnasel läänest idasuunal „Les Bessard“ „Les Méal“ ja „“Les Greffieux” viinapuuaedades. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, marjad pressitakse. Fermentatsioon toimub concrete vaatides temperatuuril 30-33°C juures. Vein laagerdub tammevaadis 12-14 kuud. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda üleküpsenud, liköörseid musti metsmarju, mustsõstraid, mustikaid, musta pipart, tumedat šokolaadi ja sigarikarpi. |
Maitse | Maitse on kuiv, täidlane, tunda üleküpsenud, liköörseid metsmarju, mõrkjat šokolaadi, pehmeid tanniine, vürtse. Järelmaitse kestev ja pipraselt marjane. |
Toidusoovitus | Lambaliha, Ulukiliha, Loomaliha, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt vein eelnevalt dekanteerida |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 20-30 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |