M.CHAPOUTIER RIVESALTES ROUGE´99 16% 50CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondLanguedoc & Roussillon
MarjasortGrenache
KuivusasteMagus
Alkoholisisaldus16% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega vein
TootjaM. Chapoutier
Kogus kastis6

Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.

Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.

 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse, sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub terasvaadis kontrollitud temperatuuril ja fermentatsioon lõpetatakse viinamarjabrändi lisamisel. Edasi toimub matseratsioon 1 kuu ning osa veinist areneb terasvaadis ja teine osa tammevaadis 24 kuud.
VärvusGranaatõuna punane, arenenud.
AroomAroomis on tunda küpseid, kuivatatud puuvilju, vaarikaid, ploome, viigimarju, datleid, aroom on arenenud.
MaitseMaitse on magus, tulvil küpseid, liköörseid metsmarju, viigimarju, vürtse, kompleksne ja arenenud. Järelmaitses pehmed tanniinid ja hea marjasus
ToidusoovitusDesserdid, Tugevamad juustud, Iseseisvalt nautimiseks
Serveeriminejahutatult 12-14°C dessertveini klaasist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 20-40 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)