Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | AOP Saint-Peray |
Marjasort | Marsanne |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | M. Chapoutier |
Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Tootmisviis | Vein valmib Marsanne marjasordist Saint-Peray apellatsioonis Crussol mäejalamil Lieu-dit “Hongrie” viinapuuaias. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse. Veinivirre areneb kontrollitud temperatuuriga vaadis, 17 °C juures ja aeg-ajalt liigutatakse veinivirret veinivaadis (bâtonnage). Vein areneb 600L vaatides 8 kuud ja seejärel 2 kuud klassikalises barrique vaadis. |
---|---|
Värvus | Kuldkollane, helekollase alatooniga. |
Aroom | Aroomis on tunda kollaseid puuvilju, küpseid virsikuid, melonit, pirne, röstitud pähkleid, floraalseid noote. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, veini happesus keskmine, tunda kollaseid puuvilju, mineraalsust, tsitruselisi, ürdisust ja valget pipart. Järelmaitse kestev ja värskelt tsitruseline |
Toidusoovitus | Mereannid, Valge kala, Linnuliha, Aasia köök, Loomaliha, Sealiha, Kergemad juustud |
Serveerimine | 9-11°C klassikalisest Bordeaux valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arenguotentsiaal 3-5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |