Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Rhone Valley |
Marjasort | Grenache |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | M. Chapoutier |
Kogus kastis | 6 |
Michel Chapoutier valmistab veine Rhone Valley´s ja on tuntud biodünaamilise veinitootjana. Tänasel ajal juhib veinimaja Michel Chapoutier ja veinid saavutavad väärikaid tunnustusi veinikriitikute poolt.
Michel Chapoutier veinimaja ajalugu saab alguse 1897.a. kui Hr. Marius Chapoutier ühendas äritegevuse oma äripartneri Rodolfo Delephiné´ga ning aastal 1922 sai ettevõte Chapoutieri perekonna omandusse. Aastal 1990 Mr. Michel Chapoutier asus ettevõtet juhtima ning tema visioon oli veinide orgaaniline ja biodünaamiline valmistamine. Tänaseks on Michel Chapoutier suureks eeskujuks veinimajadele biodünaamilise veinivalmistamise poolt. Veinid saavutavad väga kõrgeid hinnanguid tunnustatud veinikriitukute poolt. Michel Chapoutier veinivalikus on esindatud maailmakuulsad Hermitage veinid L´Ermit, Le Pavillon, Le Mèal Syrah marjasordist, samuti ka elegantne Hermitage valge vein „Chante-Alouette“. Veinid on suure keldripotensiaaliga ja olulise tähelepanu all veinikollektsionääridest sõprade hulgas. Veine valmistatakse samuti Lõuna-Rhone´s Chateauneuf-du-Pape, Tavel, Luberon, Saint-Peray piirkonnas. Michel Chapoutier´i veinide etiketilt leiab Braille´i kirjapildi.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse, eemaldatakse varred ja pressitakse. Fermentatsioon toimub terasvaadis kontrollitud temperatuuril, matseratsioon toimub 24-36 tundi, et tagada veinile sügavroosa värvus ja hea marjasus. Vein areneb terasvaadis ja villitakse pudelisse kevadel. |
---|---|
Värvus | Värvus on sügavroosa, kirgas. |
Aroom | Aroom on hästi marjane, tunda punaseid metsmarju, vaarikaid, küpseid kirsse. |
Maitse | Maitse on kuiv, keskmise täidlusega, lopsakas ja marjane. Tunda küpseid vaarikaid, mustikaid, mureleid ja kirsse, kerget vürtsikust. Järelmaitses pehme marjapark. |
Toidusoovitus | Eelroad, Linnuliha, Metslinnud, Väikeuluk |
Serveerimine | jahutatult 11-14°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |