Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Rias Baixas |
Marjasort | Albarino |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Vahuvein |
Tootja | Bodegas Ramon Bilbao S.A |
Kogus kastis | 6 |
"Mar de Frades veinid ja vahuveinid valmivad Hispaanias, Galiitsia piirkonnas, Rias Baixas alapiirkonnas. Veinid on värsked, mineraalsed, elegantsed ja on ideaalses koosluses mereandidega.Mar de Frades on Galiitsia piirkonna termin « Sea of Friars » (*vendade meri), nimi, mis on antud Umia jõe suudmes jäävale paigale kuhu iidsed palverändurid saabusid, et jätkata teekonda Santiago de Compostelas´se.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi augustikuu viimasel nädalal. Marjad sorteeritakse ja pressitakse, vahuveini valmistamiseks kasutatakse free-run juice virret. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga terasvaadis 16°C ja II fermentatsioon pudelis kestab 12 kuud. Dosage 3g/L |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga, mullijuga peene ja elegantselt tihe. |
Aroom | Elegantselt puuviljane, värske ja floraalne. Tunda valgeid lilli, heledaid luuvilju ja tsitruselisi, rohelisi ürte. |
Maitse | Kuiv, värskelt puuviljane ja mineraalne. Tunda küpseid virsikuid, aprikoose, rohelisi õunu, sidrunheina ja laimikoore mineraalsust. Järelmaitse pikk ja mineraalselt elava karakteriga. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Krevetid, Austrid, Kalamari, Eelroad, Valgehallitusjuustud, Valge kala, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | Jahutatult 4-6 °C juures klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist või flute tüüpi vahuveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |