Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Rias Baixas |
Marjasort | Godello |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 13% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Bodegas Ramon Bilbao S.A |
Kogus kastis | 6 |
"Mar de Frades veinid ja vahuveinid valmivad Hispaanias, Galiitsia piirkonnas, Rias Baixas alapiirkonnas. Veinid on värsked, mineraalsed, elegantsed ja on ideaalses koosluses mereandidega.Mar de Frades on Galiitsia piirkonna termin « Sea of Friars » (*vendade meri), nimi, mis on antud Umia jõe suudmes jäävale paigale kuhu iidsed palverändurid saabusid, et jätkata teekonda Santiago de Compostelas´se.
Tootmisviis | Mar de Frades Godello marjad kasvavad kahes erinevas viinapuuaias. Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest. Edasi toimub kontrollitud temperatuuril külmfermentatsioon 14-16°C juures. 5% veinivirdest areneb Prantuse tammevaadis battonage meetodil 4 kuud, seejärel veinimeister segab veinivirde kokku ja vein areneb pudelis 8 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane |
Aroom | Lopsakalt puuviljane ja värske. Tunda küpseid troopilisi puuvilju- ananass, mango, virsik. |
Maitse | Kuiv, keskmise kehandiga valge vein. Maitses on tunda küpseid troopilisi puu-ja luuvilju. Järemaitse puuviljane ja mineraalselt tsitruseline. |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Sinimerekarbid, Kammkarbid, Krabid, Langustiin, Valge kala, Valgehallitus juustud |
Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |