Riik | Hispaania |
---|---|
Piirkond | Penedes |
Marjasort | Xarello, Macabeo, Parellada |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 11.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | Masia Vallformosa S.A. |
Kogus kastis | 6 |
Masia Vallformosa valmistab suurepäraseid CAVA´d, Penedes´DO Cava piirkonnas. Veinimaja on Cava tootmiselt Hispaanias nr.4 positsioonil ja oma toodete valmistamiseks kasutatakse alati esimese marjapressi virret. Veinimaja eesmärk on igal aastal suurendada orgaaniliste viinapuude kasvuala. Mistinguett tootesari on loodud Prantsuse näitlejanna & lauljanna lavanimega "Mistinguett", sünd. Jeanne Florentine Bourgeois; 5 Aprill 1873.a.) auks.
Vallformosa valmistab imelisi kihisevaid Cava´d Hispaanias, Penedes, DO Cava piirkonnas. Veinimaja omab viinapuuaedu Penedes +500 piirkonnas, kus Cava marjad kasvavad 500 meetrit üle merepinna jahedamatel mäenõlvadel. Vallformosa CAVA vahuveinid valmivad 100% ettevõtte enda viinapuuaedade saagist ja Cava valmistamiseks kasutatakse ainult esimese pressi virret.
Vallformosa Origen Cava BIO Brut Reserva ja BIO Brut Nature Reserva Cava´ II fermentatsioon pärmisettel kestab 20 kuud (min. reegel näeb ette 18 kuud). Reserva Cava´d on elegantsed, siidised, tunda küpseid kollaseid õunu, kreemisust, brioch´i, röstmandleid. Ideaalsed vahuveinid nautimiseks aperitiiviks, kalamarja, mereandide, grillitud krevettied, kammkarpide ja juustuvaliku juurde.
Vallformosa Cava on töötanud välja elegantse vahuveini Tomorrowland´i jaoks.
Vallformosa, be bubble!
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse erinevatel aegadel: Macabeo septembri alguses, Xarel-lo septembri teisel ja kolmandal nädalal, Parellada oktoobri esimesel nädalal. Toimub käsitsi ja mehaaniline korje. Esmane kääritamine toimub terasvaatides, kontrollitud temperatuuril 14-16 °C. Teine fermentatsioon toimub pudelis, traditsioonilisel meetodil 18 kuud. |
---|---|
Värvus | Helekollane, roheka alatooniga |
Aroom | Värske ja väga puuviljane. Tunda on õuna, pirni, ananassi ning avanemisel ka kergeid mandli noote. |
Maitse | Värske ja väga puuviljane. Tunda on õuna, pirni, ananassi ning avanemisel ka kergeid mandli noote. |
Toidusoovitus | Mereannid, Eelroad, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala, Kergemad juustud |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini või flute tüüpi vahuveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |
Vegan | Jah |