MOLINO A VENTO BIO GRILLO´18 12,5% 75CL

RiikItaalia
PiirkondSitsiilia
MarjasortGrillo
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12.5% vol
LiikKaitstud geograafilise tähisega vein
TootjaTenute Orestiadi
Kogus kastis6

Molino a Vento veinid valmivad Itaalias, Sitsiilia`s. Vinamarjad on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Gibellina oru põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel.

Molino a Vento veinimaja viljeleb orgaanilist viinamarja kasvatust. BIO sarja veinid on kasvatatud orgaaniliselt (Reg. 834/07) Gibellina oru põldudel, kus põldude väetamisel kasutatakse naturaalseid segusõnnikuid ja umbrohu tõrje toimib käsitsi kõplamise teel. Viinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba). 
Veinisarjas on esindatud Sitsiilia piirkonna valge vein Grillo ja punaveinist Nero d`Avola. 
 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi väikestesse kastidesse, pressitakse, kestakontakt veinivirdega toimub 8 tundi. Kasutatakse valitud pärmi (GMO vaba), fermentatsioon toimub 10-12 päeva temperatuuril 14-16°C ja edasi vein laagerdub terasvaadis.
VärvusHelekollane, roheka alatooniga
AroomAroomis on tunda troopilisi puuvilju, värskeid tsitrusevilju, floraalsust, värskeid ürte ja tsitruselist mineraalsust.
MaitseMaitse on kuiv, keskmise täidlusega, hea happesusega, tunda kollaseid luu-ja puuvilju, aprikoose, kollaseid õunu, melonit ja ürdisust. Järelmaitse puuviljane, mineraalselt tsitruseline.
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Sushi&Sashimi, Mereannid, Valge kala, Pasta
ServeerimineJahutatult 7-9°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)